KONTAKT
9. srpna 20:00
Nová radnice
Roberto Fabbri(ITL)
Roberto Fabbri se narodil roku 1964 v Římě a je jedním z předních italských kytaristů. Kromě toho, že aktivně vystupuje se věnuje také skladbě, publicistice a působí rovněž jako spisovatel. Zároveň je ředitelem a učitelem klasické kytary na akademii „Nova Musica e Arte“ v Římě.
Studoval na konzervatoři v Santa Cecilia pod vedením Carla Carfagna. Studium ukončil roku 1986 s vyznamenáním.
Svou hudební kariéru rozvinul nejen jako sólista, ale také se svým slavným kytarovým kvartetem Nexus. Roberto Fabbri je oblíbeným hostem kytarových festivalů a velmi často je zván rovněž do poroty mezinárodních soutěží po celém světě.
V současné době vyučuje klasickou kytaru na „Institute of High Artistic and Musical Formation Giulio Briccialdi“ v Terni a působí jako umělecký ředitel při organizaci různých hudebních festivalů. Mimo jiné přispívá do časopisu „Chitarre“.

„Je plamenný a technicky ohromující……. Jeho vlastní skladby se pohybují v rozmezí od nestoudně pěkných až po bujaré vypalovačky, často s popovou citlivostí.“
Richard M. Long, SOUNDBOARD, Miami 2007, USA
další koncerty festivalu:
10. srpna
Nová radnice
od 20h
kytarový orchestr
Festivalový kytarový orchestr povedou dirigenti Nikita Koshkin a Vladimír Novotný. Vystoupí účastníci kurzů a Sommer Trio.

Here you can put some text

Partneři

Děkujeme z podporu!