KONTAKT
8. srpna 20:00
Nová radnice
Patrick Kearney(CAN)
Patrick Kearney představuje rovnováhu mezi naprostou technickou virtuozitou a intenzivní muzikálnosti. Skutečný umělec, jako on, dokáže vtáhnout diváky do děje svým hlubokým hudebním náhledem a přirozeným dramatickým talentem.
Narodil se v kanadském Montrealu. Už od utlého děctví tíhl ke kytaře. Ve svých 10 letech vyhrál 1. místo v národní soutěži v Ottawě. Poté začal studovat kytaru pod vedením Daniela Boyera a později u Jacques Joubert ve Vanier College. Přesvědčeni, že hudba byla jeho skutečné povolání, tak Patrick šel si udělat diplom v inscenaci na École Normale de Musique de Paris , kde získal nejvyšší ocenění. Byl žákem Rafael Andia a Alberto Ponce.
Po svém návratu z Francie, v roce 1993, Patrick začal svou profesionální kariéru jako mezinárodní konkurent a cestoval po cestě jako umělec. Vyhrával nejvyšší ocenění na několika mezinárodních soutěžích. Patrick hrával na koncertech a vedl mistrovské kurzy na mnoha turné po celé Evropě, ve Spojených státech, Mexiku a Kanadě.
Kearney vyučuje hru na kytaru na Concordia University v Montrealu, jakož i na Vanier College. Je zakladatelem a ředitelem Montreal International klasického kytarového festivalu a soutěže (www.guitaremontreal.com), který je hostitelem Concordia Music.
další koncerty festivalu:
10. srpna
Nová radnice
od 20h
kytarový orchestr
Festivalový kytarový orchestr povedou dirigenti Nikita Koshkin a Vladimír Novotný. Vystoupí účastníci kurzů a Sommer Trio.

Here you can put some text

Partneři

Děkujeme z podporu!