KONTAKT
12. srpna 20:00
Nová radnice
Michael Newman & Laura Oltman Guitar Duo (USA)
M. Newman & L. Oltman - kytarové duo, fenomenální muzikálnost je umísťuje pevně na vrcholu svého oboru. Jejich inovativní program, nesrovnatelná technika a souborná přesnost v kombinaci, jejimž se zavazují k rozšiřování repertoáru pro kytarová dua, pro která chtějí, aby se prosadily v komorním souboru ve světovém významu.
Newman a Oltman své koncertní turné mají ve světových hlavních městech kultury. Jejich Duo prokázalo mimořádnou stylistickou širokost, spolupracovali s různorodými umělci jako třeba se skladatelem a dirigentem Marvin Hamlisch a s Pittsburgh Symphony Pops, mezzosopranistkou Frederica von Stade, houslistou Eileen Ivers, pianistou Clarice Asada, houslistou Tim Fain, a ETHEL, Calder a Turtle Island string quartets.
Michael a Laura jsou mimo jiné zakladatelé a umělečtí ředitelé New York Guitar semináře na Mannes (www.mannesguitar.com), nové Lanciano Mezinárodní Guitar semináře v Itálii (www.lancianoguitar.com) a Raritan River Concerts a Raritan River Music Festival (www .RaritanRiverMusic.org), jenž označuje 25. ročník této sezony. Kytarista a autor Keith Calmes napsal v Seen & Heard International: "Měli by být pochválení za jejich přetrvávající festival, hvězdných studentů, věnováním se současných děl a ryzí umělecké velikosti."
MICHAEL NEWMAN
je absolventem Mannes College of Music, v současné době vyučuje na kytaru a komorní hru na hudební fakultě
Laura Oltman
pracuje na fakultách Princeton University a Lafayette College
další koncerty festivalu:
10. srpna
Nová radnice
od 20h
kytarový orchestr
Festivalový kytarový orchestr povedou dirigenti Nikita Koshkin a Vladimír Novotný. Vystoupí účastníci kurzů a Sommer Trio.

Here you can put some text

Partneři

Děkujeme z podporu!