KONTAKT
10. srpna 20:00
Besední dům
Los Angeles Guitar Quartet(USA)
Los Angeles Guitar Quartet je jedním z mála úspěšných multi-kytarových souborů, které pravidelně vystupují dodnes. Je známý svými repertoáry, hlavně mícháním různých žánrů (od klasiky až po jazz , flamenco do nového věku , a bluegrass po rock). Toto hudební quarteto hraje z různých období: př. renesanční, barokní , klasické, romantické a moderní díla , často přepisovaná pro členy LAGQ . Bývalý člen Andrew York napsal značný počet prací pro LAGQ. Získali ocenění Grammy za album Guitar Heroes -  představuje dvě ze svých skladeb, spolu s mišmaš druhých ze všech oblastí hudby. Třeba: Sergio Asada , Chet Atkins, Pat Metheny , Steve Howe , a jiní. Skupina učinila řadu nahrávek během let pro různé etikety, včetně Telarc, DG, Delos, Sony a Gha. LAGQ bylo založeno v přelomu 1979 – 1980 v USC Thornton School Music Anisem Angarolem, která byla vedena kytarovým virtuóznem Pepe Romero. Dnes V tomto quartem jsou čtyři členové, a jsou to John Dearman, William Kanengiser, Matthew Greif, and Scott Tennant.
John Dearman
John Dearman je jediný, kdo má sedmistrunovou kytaru. Jeho kytara má k obyčejným šestistrunám přidanou sedmou strunu - basovou. Má taky rozšířené hmatníky, které mu umožňují větší rozsah, a to jak do vyšších, tak i do nižších poloh. V součastné době vyučuje na El Camino College, na fakultě na Univerzitě v Kalifornii a v Santě Barbaře.
William Kanengiser
William Kanengiser, další ze zakládajících členů kvarteta. Přepsal řadu děl pro kvarteto, včetně Uherské rapsodie č.2 (Franz Liszt). V současné době učí na kytaru na fakultě University of Southern California . Dvakrát absolvoval USC Thornton School of Music .
Matthew Greif
Matthew Greif nahradil Andrewa Yorka v roce 2006 a je bývalý student Kanengisera a Tennanta.
Scott Tennant
Scott Tennant je jedním ze zakládajících členů LAGQ . Natočil dvě alba kytarových děl Joaquína Rodriga, jakož i další nahrávku představovala Keltská hudba z Anglie, Irska a ze Skotska, stejně jako několik moderních kompozic. Je také kytarovým pedagogem na University of Southern California a autorem několika knih metodiky výuky.
další koncerty festivalu:
10. srpna
Nová radnice
od 20h
kytarový orchestr
Festivalový kytarový orchestr povedou dirigenti Nikita Koshkin a Vladimír Novotný. Vystoupí účastníci kurzů a Sommer Trio.

Here you can put some text

Partneři

Děkujeme z podporu!